email: keksuri@yahoo.com
email: kaksuri@yahoo.com

KEK BUAH CAMPURAN

Antara yang mendapat tempat dihati para pengemar.Kek Campuran Buah ini dikukus selama 4 jam untuk ketahanan dan bolih bertahan selama sebulan dlm suhu bilik, sayugia diingatkan buah yang dimaksudkan adalah Mix Fruit yang diimport dan bukannya buah tempatan..:)



BAHAN:
200 gm butter
200 gm gula halus
300 gm tepung gandum
2 s/teh baking powder
1 s/teh soda bikarbonat
3 biji telur
1 s/teh esen vanila
100 gm gula....cairkan kekuningan
250 gm buah campur

KAEDAH:
1. Butter dan gula dipukul sehingga kembang.
2. Masukkan telur satu persatu dan esen vanila.
3. Masukkan bahan yg diayak dan buah campur.
4. Masukkan gula yg dicairkan dan kacau rata.
5. Panaskan kukusan sehingga mendideh.
6. Kukuskan adunan kek selama jam(4 jam kalau untuk tahan lebih lama). .
7. Sejukkan kek baru dipotong dan hidangkan